Kontakt
Lokacija
Komentar
Registracija vozila
Registracija vozila - Fizička lica
Registracija vozila - Stranci
Registracija vozila - Invalidi
Registracija vozila - Pravna lica
Registracija vozila - Predstavništva
Registracija plovnih objekata
Prenos vlasništva
Osiguranje vozila
AS osiguranje
DUNAV osiguranje
Prodaja vozila
PROTEX - program za firme koje se bave registracijom vozila i osiguranjem vozila
Klima uređaji - Prodaja i ugradnja klima uredjaja
SEL co - Letovanje Tasos
SEL co - Zimovanje
SEL co - registracija vozila, osiguranje vozila, prenos vlasnistva, tehnicki pregled

Za prenos vlasništva vozila neophodno je: sastaviti kupoprodajni ugovor, overiti potpise kupca i prodavca u opštini, sudu ili mesnoj kancelariji.

Ukoliko kupac ima ovlašćenje od strane prodavca u kome je naglašeno da može da izvrši prenos vlasništva na svoje ime, prisustvo prodavca  je ne potrebno, kupac overava samo svoj potpis.

Ukoliko lice poseduje ovlašćenje od strane prodavca za prodaju vozila onda potpis on overava u ime prodavca a kupac overava svoj.

Ukoliko su prodavac i kupac iz različitih gradova svoje potpise na ugovoru mogu pojedinačno overiti svako u svom gradu (npr.kupac overi već sastavljen ugovor u svom gradu i pošalje prodavcu da i on overi  potpis u svome gradu).

Posle overe potpisa treba platiti porez na prenos apsolutnih prava po stopi od 2,5% na katalošku vrednost (ta vrednost se određuje prema katalogu koji izdaje AMSS).

Porez na prenos apsolutnih prava plaća se u Poreskoj upravi na opštini prodavca. Rok za plaćanje poreza je 15 (petnaest) dana od dana sastavljanja ugovora.

Kod nas možete obaviti sastavljanje ugovora a nakon overe potpisa možete nam poveriti plaćanje poreza na prenos apsolutnih prava (odlazimo u poresku upravu prodavca i plaćamo porez). Nakon toga možemo u zavisnosti da li je vozilo registrovano ili ne obaviti i uslugu odlaska u MUP radi registracije ili promene saobraćajne dozvole na ime novog vlasnika.

Ako Vas zanima koliko iznosi porez na prenos apsolutnih prava obratite nam se preko telefona ili mejlom pošaljite podatke o Vašem vozilu i dobićete informaciju o tome.

Ako je u pitanju kupoprodaja između pravnih i fizičkih lica, dva pravna ili fizičko - pravno procedura je drugačija a i porez i zavisi od nabavke vozila kod pravnog lica. Za dalje informacije pozovite nas ili nam pišite.

Prenos vlasništva: